(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
ZELNICE
Potřebné ingredience
250g kysaného zelí, 1,5l vody, sůl, 1/2 lžičky drceného kmínu, 1 kostka masového bujonu (nejlépe hovězí), 2-3 brambory, 2 lžíce sádla, 1 cibule, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce sladké mleté papriky, špetka pálivé mleté papriky, 1-2 klobásy (nejlépe dunajské)
Postup přípravy
Kysané zelí pokrájíme a dáme vařit do osolené vody s kmínem a bujonovou kostkou. Asi po 20ti minutách přidáme na kostky nakrájené brambory.
Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, zasypeme moukou, mletou paprikou a krátce osmahneme. Zalijeme hrnkem vody, rozmícháme, vlijeme do polévky a povaříme.
Do hotové polévky vložíme kolečka klobásy a prohřejeme.
Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, zasypeme moukou, mletou paprikou a krátce osmahneme. Zalijeme hrnkem vody, rozmícháme, vlijeme do polévky a povaříme.
Do hotové polévky vložíme kolečka klobásy a prohřejeme.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé